metan arsenik asit ne demek?

  1. Formülü CH3AsO(OH)2, e.n. 161

metan

  1. Çürümekte olan karbonlu maddelerden çıkan, havada sarı bir alevle yanan, renksiz bir gaz, bataklık gazı (CH4).
  2. CH4; yeryağı kuyularında, bataklık ve madenlerde bulunan kokusuz, yanıcı gaz.
  3. Bkz. formen, metil hidrür
  4. (en)Methane.
  5. (en)Methan.
  6. (en)M.
  7. (al)Methan
  8. (fr)Méthane
  9. (fr)M

metan drenajı

  1. (en)Methane drainage

arsenik

  1. Atom numarası 33, atom ağırlığı 74,91, yoğunluğu 5,7 olan, atmosfer basıncı altında 450 °C'de süblimleşen, maden filizlerinde çok yaygın bulunan, metal görünümünde basit element, sıçanotu, zırnık (simgesi As).
  2. Simgesi As, atom numarası 33, atom kütles, 74,92 g, yoğunluğu 5,7 g/mL olan , sarı renkte, karasız yapıdaki allotropu (As4) buharının hızlı yoğunlaştırılması ile elde edilen ısıtıldığında oksijen, kükürt ve halojenlerle birleşen, derişik sülfürik asitle tepkimesinde As2O3
  3. Metiyoninden sistin ve taurin gibi bileşiklerin oluşması için gerekli olan, domuz, civciv ve insanlar için esansiyel, fazla alınması durumunda zehirli olan, As ile simgelenen ve tabiatta, toprak, su ve birçok böcek öldürücü ilacın yapısında bulunan zehirli bir element.
  4. (en)Arsenic trioxide.
  5. (en)Arsenic.

asit

  1. Turnusolün mavi rengini kırmızıya çevirmek özelliğinde olan ve birleşimindeki hidrojenin yerine maden alarak tuz oluşturan hidrojenli birleşik, hamız.
  2. Bk. ekşit
  3. Bir çözeltiye H+ iyonu (proton) çıkaran madde.
  4. Suda çözündüğünde hidronyum yükünü H3O+ veren kimyasalözdek. (Yapısındaki hidrojenleri, baz kökleri ya da metallerle yer değiştirerek tuzları oluşturur, pH ölçeğinde 0-7 arasında değer gösterirler.)
  5. (Bronsted) Proton verme yatkınlığı olan kimyasal bileşik.
  6. (Lewis) Ortaklanmamış elektron çifti ya da çiftlerini almaya yatkın olan kimyasal özdek.
  7. Bir çözeltiye hidrojen iyonu veren, suda çözündüğü zaman hidrojen iyonları açığa çıkaran, bileşimindeki hidrojenin yerine herhangi bir mineral alarak tuz meydana getirebilen ve turnusolün mavi rengini kırmızıya çevirme özelliği olan hidrojenli bileşim.
  8. Fr. Terkibindeki hidrojenin yerine element alarak tuz meydana gelmesine sebep olan ve mavi turnusolü kırmızıya çevirmek hasiyetinde hidrojenli birleşik hamız.
  9. Alkali maddenin tersi özellikler taşıyan, turnusolün mavi rengini kırmızıya çeviren, suda eridiği zaman hidrojen iyonları meydana getiren hidrojenli bileşik.
  10. (en)Acid, Osm. hamız.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

metanmetan drenajımetan gazımetan keratinmetan methanemetanalmetandriyolmetandrostenolonmetanefridiummetanefridyametameta analizmeta silikatmeta tagsmeta yönlendirici gruparsenikarsenik asidinden bir tuzarsenik asitarsenik halojenürarsenik ruhuarsenik sülfürarsenik triklorürarsenik trioksitarsenik zehirlenmesiarsenikalizmarseniasisarsenicarsenic acidarsenic halidearsenic poisoning
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın