ikiterimli dağılım ne demek?
- (olasılık kuramı) n ve p değiştirgeler olmak üzere, olasılık işlevi, ( ) biçiminde verilen X kesikli olasılıksal değişkeninin dağılımı. Bu dağılım, her yinelenmesinde iki sonuçtan birinin ortaya çıktığı denemenin aynı koşullar altında bağımsız olarak yinelenmesi sonucunda elde edilen değerlerin dağılımıdır.n=1 ise, Bernoulli dağılımı olur. Bu dağılıma noktaikiterimli dağılımı da denir.
- Binomial distribution.
ikiterimli
- Toplama (+) ya da çıkarma (-) imiyle birbirine bağlanan iki terimden oluşan cebirsel anlatım.
- Binomial.
ikiterimli açılım
- A ve b gibi iki yalınç olaydan oluşmuş bileşik bir olayın "n" denemede içinde gerçekleşebileceği tüm olanaklı bileşimleri veren işlem.
- Binomial expansion.
dağılım
- Dağılarak birbirinden ayrılma.
- Bir toplumda, bir kümede incelenen bir veya birçok özelliğin zamana, yere, seçilen herhangi bir değişkene göre hesaplanan sayısal ve oransal dağılışı.
- Bir ses biriminin, anlam biriminin değişik kullanım veya bağlamlardaki çevrelerinin tümü.
- Ulusal gelirin toplumun bireyleri veya kesimleri arasındaki dağılışı
- Mal üretiminde, katkıda bulunanlara, üretilen mallardan herhangi bir ölçüde verilmesi, dağıtılması.
- Birleşiminde kütle içinde tamamen eşit olarak dağılmış gerçek veya koloidal eriyik biçiminde başka bir madde bulunan katı, sıvı veya gaz durumundaki bütün cisimler.
- Bk. yükdağılımı, erkedağılımı.
- Bir niceliğin işlevi olduğu bir değişkenin değerleri üzerinde ağırlıklı üleşimi.
- Değişik dalga boylarından oluşan ışığın, kırınım göstergesi dalga uzunluğuna göre değişen bir ortamın yüzeyinde, kendini oluşturan dalgalara kırınım yoluyla ayrılması.
- Karmaşık bir ışınımın tekrenkli bileşenlerine ayrılması.
Türetilmiş Kelimeler (bis)
ikiterimliikiterimli açılımikiterimli açilimikiterimli değişimikiterimli denklemikiterimli formülikiterimli katsayısıikiterimli katsayisiikiterimli kuralıikiterimli yayılma göstergesidağılımdağılım çizgesidağılım değişmezidağılım eğrisidağılım fazıdağılım fonksiyonudağılım fonksiyonunun dispersiyonudağılım fonksiyonunun karakteristik fonksiyonudağılım fonksiyonunun ortalamasıdağılım genişliğidağıldağılabilirdağılabilirlikdağılandağılan faz