beyincik hipoplazisi ne demek?
- Beyincikteki hücrelerin farklılaşması, çoğalması ve göçündeki bozukluklar sonucu, beyinciğin doğuştan normale göre küçük olmasıyla belirgin, sinir sisteminde en sık görülen yapılış bozukluğu. Kimi ırklarda kalıtsal olabileceği gibi, olguların çoğunda viral etkenler sorumludur.
- Cerebellar hypoplasie.
beyincik
- Kafatasının art bölümünde ve beynin altında, hareket dengesi merkezi olan organ.
- Beynin gerisinde ve omuriliğin ön kısmında bulunan, birbirine bağlanmış iki küçük yarım küreden oluşan, histolojik olarak korteks (gri madde) ve medulla (beyaz madde) olmak üzere iki kısımdan meydana gelen, ince kıvrımlı ve beynin ikinci büyük kısmı. Serebellum.
- Kafatası boşluğunda beynin gerisinde bulunan, daha küçük girintilere ve çıkıntılara sahip, kesiti ağaca benzeyen, vücudun denge ve bedensel davranışlarının eş güdümünü sağlayan, dış kısmında boz madde ve iç kısmında ise ak maddenin bulunduğu organ, serebellum.
- Art kafa çukurunda beyin kökünün üst arka kısmında bulunan merkezi sinir sisteminin bir organıdır. Mühim bir görevi, hareketlerimizin ahenk içinde olmasını sağlamaktır.
- Little brain, cerebellum.
- Cerebellum.
- Cervelet
- Cerebrum: beyin
beyincik abiyotrofisi
- Beyincik atrofisi.
- Cerebellar abiotrophy.
hipoplazi
- Az gelişim
- Doku veya organın doğuştan hücre sayısının az olması nedeniyle yetersiz gelişmesi.
- Doku veya organın yetersiz gelişmesi, gelişme yetersizliği nedeniyle organın gerekli büyüklüğü kazanamaması, küçük kalması.
- Hypoplasia.
Türetilmiş Kelimeler (bis)
beyincikbeyincik abiyotrofisibeyincik atrofisibeyincik çadırıbeyincik karıncığıbeyincik kemiksel çadırıbeyincik nöroblastomubeyincik yapraklarıbeyincik zarsal çadırıbeyincik zarsel çadırıbeyincekbeyinbeyin akımıbeyin alerji eksenibeyin apsesibeyin atardamar çemberihipoplazihipoplazikhipoplaketozhipoplastikhipoplastik anemihipoplastik fetal kondrodistrofihipoplastik kansızlık